Dora

Dora

 

Dora the explorer, eller som den hedder på dansk Den Opdagelsesrejsende Dora, startede som et tv-program på den amerikanske børnetv-kanal Nickelodeon. Dora the explorer er en lille pige med stor appetit på livet og ikke mindst på eventyr, og elsker at tage på opdagelse. Hun er meget sjældent alene, når hun tager på opdagelsesrejser, med sig har hun nemlig næsten altid sin talende rygsæk og hendes anden rejseledsager aben Boots. I sektionen for Dora spil, er der en masse sjove spil at vælge imellem, og der er noget for alle aldre og i alle sværhedsgrader, hvilket betyder, at alle kan være med, og at alle kan være med.

Explorer Explorer
Space adventure Space adventure
Doras Magical Garden Doras Magical Garden
Sort my tiles Sort my tiles
Dora at School Dress Up Dora at School Dress Up
Princess Dora Dress Up Princess Dora Dress Up

En rigtig opdagelsesrejsende

 

En god opdagelsesrejsende skal naturligvis være klædt rigtigt på, for at kunne håndtere de eventyr, der måtte vente forude. I flere af dora spillene handler det derfor om at finde den helt rigtige påklædning til Dora, alt efter hvilken situation hun skal ud i. I det skægge Dora spil Dora at School Dress Up skal du eksempelvis finde det perfekte tøj til hendes første dag i skolen. For selvom Dora først og fremmest er en opdagelsesrejsende, så skal hun naturligvis også gå i skole, så hun kan lære om alle de andre ting end at gå på opdagelse. 

 

I Doras Magical Garden skal du ikke hjælpe hende med at tage på opdagelsesrejse, du skal derimod hjælpe hende i hendes magiske have, hvor hun skal så alt lige fra vandmeloner til tomater og majs. Normalt tager det lang tid, inden sådanne planter vokser sig store, men med Dora’s grønne fingre og lidt hjælp fra noget særligt pulver og godt med vand vokser planterne lynhurtigt, men kun hvis du husker at holde øje med dem og vande dem lige når de trænger til det. 

 

På opdagelse i rummet

Hvis du gerne vil på opdagelse i et dora spil, så skal du vælge Space Adventure, her kommer du nemlig på opdagelse med Dora og Boots, og ikke nok med at det er en opdagelsesrejse, det er endda en opdagelsesrejse i rummet. Dora møder fem rummænd, fra det ydre rum, der er landet i hende have og beslutter sit for at tage med dem ud i rummet, og hun vil have dig med. Du skal hjælpe hende med små opgaver undervejs, og sørge for at hun kommer sikkert frem, og ikke mindst, at hun også kommer sikkert tilbage til jorden, så hun kan fortsætte med sine opdagelser.